Sisällä maalaaminen
Sisämaalaaminen voi parantaa kodin ulkonäköä ja luoda tilaan halutun ilmeen. Tässä muutamia ohjeita. 1. Valmistelu: Puhdista maalattava pinta pölystä ja liasta. Suojaa lattia, huonekalut ja muut pinnat maalarinteipilla ja suojamuovilla. Poista kattolista ja muut irti otettavat osat jos tarpeen. 2. Maalisävyn ja maalin valinta: Valitse oikea maalisävy seiniin ja kattoon. Valitse haluamasi värisävy. Voit hankkia maalista pieniä testipurkkeja testataksesi väriä ennen varsinaista maalaamista. Meidän suositukset maaleihin: seiniin valkoinen tai vaaleisiin sävyihin sävytettävä himmeä GVK sisustusmaali 7 ja tummempiin sävyihin sävytettävä GVK sisustusmaali 7 C-pohja. Vaativimpiin kohteisiin puolihimmeä, markkinoiden parhaalla pesunkestolla GVK Remonttimaali 20 ja tummempiin sävyihin sävytettävä GVK Remonttimaali 20 C-pohja. Mennään kohtaan 3. Työvälineiden hankkiminen: Tarvitset maalisudin, telan, maalausastian, maalarinteipiä ja suojamuovia. Ne löytyy täältä. 4. Maalaaminen: Aloita maalaaminen reunoista ja jatka sitten suurempien alueiden maalaamista rullalla tai siveltimellä. Käytä rullaa suurten tasalaatuisten pintojen maalaamiseen ja sivellintä tarkempiin tai pienempiin alueisiin. Maalaa kahteen kertaan varmistaaksesi tasaisen lopputuloksen. Anna maalin kuivua ohjeiden mukaan ennen toisen kerroksen maalaamista. 5. Viimeistely: Poista suojamuovit ja maalarinteipit varovasti ennen maalin täysin kuivumista. Asenna kattolistat ja muut tavarat paikoilleen tarvittaessa. Näiden ohjeiden avulla voit aloittaa sisämaalausprojektin ja luoda haluamasi ilmeen kotiisi. Muista myös käyttää korkealaatuisia maaleja ja työvälineitä hyvän lopputuloksen varmistamiseksi.
GVK-sisustusmaali on erinomainen valinta, kun etsit hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyistä maalia. GVK-maalit tunnetaan laadukkaista ominaisuuksistaan, kuten hyvästä peittävyydestä, kestävyydestä ja helppokäyttöisyydestä. Vaikka GVK-maalit ovat hinnaltaan edullisempia kuin monet kilpailijat, ne eivät tingi laadusta. GVK-maalit valmistetaan huolellisesti valikoiduista raaka-aineista ja nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä, mikä takaa tasaisen laadun ja hyvän lopputuloksen. Lisäksi GVK-maalit ovat usein ympäristöystävällisiä ja vähäpäästöisiä, mikä tekee niistä myös ekologisen valinnan. GVK eli Paraisten maalitehdas on hiilineutraali. Yhteenvetona voidaan todeta, että GVK-sisustusmaali tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon, jos etsit hinta-laatusuhteeltaan edullista ja silti laadukasta maalia sisustusprojektiin. Muista kuitenkin aina valita maali, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi ja projektisi vaatimuksiin.
GVK remonttimaali on erinomainen valinta, kun etsit korkealaatuista maalia edulliseen hintaan. Erinomaisen peittävyyden, kestävyyden ja markkinoiden parhaan pesunkeston omaava maali vaativiin kohteisiin. Vaikka GVK-maalit ovat hinnaltaan kilpailijoitaan edullisempia, ne tarjoavat erinomaisen laadun. Erityisen hienoa on, että GVK remonttimaalille luvataan jopa 30 vuoden tehdastakuu, mikä on harvinaista maalituotteiden markkinoilla. Tämä kertoo valmistajan luottamuksesta tuotteen kestävyyteen ja laatuun. 30 vuoden takuu antaa sinulle mielenrauhan ja varmuuden siitä, että maalipinta säilyy kauniina ja kestävänä pitkään. Yhteenvetona voidaan todeta, että GVK remonttimaali on erinomainen valinta, jos haluat korkealaatuista maalia edulliseen hintaan ja pitkällä takuulla. Muista kuitenkin aina valita maali, joka sopii parhaiten juuri sinun remonttiprojektiisi ja tarpeisiisi.
Ulkomaalaus
Maalaussää kannattaa valita, sillä puolipilvinen on paras. Auringonpaisteella aina varjon puolella maalaus – niin sujuu ja onnistuu. Sateella ei kannata maalata. Puupinnan tulee olla kuiva maalattaessa ja, jos pinta on pesty, niin sitä suuremmalla syyllä on vain maltettava odottaa riittävästi. Maalilaatu valitaan huolella entisen maalin perusteella. Maalipinnan tunnistuksesta lisää tästä. Kannattaa merkitä kotona ylös sekä maalilaatu että värisävy jatkoa varten. Säästyy seuraavalla kerralla vaivalta tai jos kohde vaihtaa omistajaa, niin tiedot siirtyvät. Maalimäärä lasketaan neliöiden mukaan. Ensin otetaan karkeat mitat, ja jos ei poista ikkunoiden ja ovien aukkoja neliöistä, niin määrä osuu aika tarkkaan, sillä purkeissa ilmoitetut riittoisuusmäärät on tehty sileille pinnoille. Jos maali näyttää loppuvan kesken, kannattaa lopettaa aina nurkkaan ja hakea lisämaalia. Kun sekoittaa edellisen purkin loput uuteen erään, vältytään mahdollisilta värieroilta, varsinkin, jos maalit ovat eri tuotantoerää.
Maalattaessa kannattaa käyttää maalaisjärkeä – jos pinta on maalattu aiemmin useamman kerran, pintamaalia voi ohentaa tarvittaessa. Usein sanotaankin, että varjon puolella, jossa säärasitus on pieni, maalia kannattaa ohentaa 5-10 prosenttia, jotta maalikalvoa ei turhaan paksunneta. Työvälineeksi kannattaa valita kunnollinen ulkomaalisivellin. Pakkaukseen on merkitty, sopiiko sivellin vesiohenteiselle vai öljymaalille. Hyvä sivellin nostaa riittävästi maalia ja työ helpottuu.
Talkoolaisia kannattaa pintamaalauksessa välttää, sillä jokainen maalaa ’omalla kädellä’ ja pinta voi tulla villinkin näköiseksi – Jos yksi talkoolainen maalaa yhden seinän, antavat nurkat anteeksi jäljen erilaisuuden. Kuultavat pinnat ovat erittäin haasteellisia, jos käsittelijöitä on useita. Pigmenttien imeytyminen riippuu siitä, kuinka paljon ainetta laitetaan pintaan ja jokainenhan meistä käyttää sivellintä omalla tavallaan.